Verzorging

Raw food: wat is het?

By  | 

Overal lees ik over rauw voedsel en hoe geweldig het moet zijn. Ook op de Huishoudbeurs kwam het terug en hebben wij een tarwegras shotje geproefd…. Niet echt mijn ding (als ik het netjes uitdruk), maar toch blijf ik nieuwsgierig. Wat is het precies? En waarom zou het zo goed zijn?

Wat is het precies?
Raw food is dé hype van dit moment en het komt neer op plantaardige voeding die niet boven de 42 graden Celsius verhit is geweest. Enzymen in voedsel gaan kapot bij verhitting boven deze temperatuur. In raw food blijven alle voedingsenzymen wel zitten en die zijn super belangrijk voor de vertering.

Maar wat eet je dan? Nou, hier komt het lijstje; groenten, (gedroogd) fruit, noten, zaden, wilde planten, zeewier, algen (spirulina, chlorella, blauw-groene alg), gekiemde zaden, gekiemde granen en gekiemde peulvruchten.

Hoe eet je dat dan?
Is het dan niet eentonig eten? Is er wel genoeg variatie? Dat zijn vragen die ik meteen heb. Een beetje research over het net laat al snel zien dat er heel veel variatie is. Raw food is er als salade, soep, sapje of smoothie, maar ook gebak (joehoe!!), koekjes of zo uit de hand. Het is veel uitgebreider dan ik dacht en er zijn zelfs al speciale restaurants wereldwijd! De blender is bij het creëren van een raw food maaltijd echt onmisbaar. Maar ook de dehydrator (soort oven die tot max. 50 graden gaat) is wel echt bijna noodzakelijk, zeker als je groentechips of iets dergelijks wil maken.

Aan de slag?
Ik ben nog niet helemaal overstag, maar ben je nieuwsgierig? Er zijn vele recepten online en persoonlijk vond ik de site rawfood erg informatief en nuttig. Ik ben echt heel benieuwd naar ervaringen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 2