Verzorging

Scheren zonder bultjes?

By  | 

We kennen ze denk ik allemaal. De irritante bultjes en ingegroeide haartjes na het scheren. Deze “kwaal” komt meestal voor bij de bikinilijn of op de benen, maar bij mannen ook in het gezicht. Het is niet fijn, kan jeuken en ziet er gewoon niet zo mooi uit. Nu de zomer er weer aan komt is het tijd om er eens extra aandacht aan te schenken. En daarom in dit artikel een paar handige scheertips!

Don’ts
Zorg dat je een scherp scheermesje gebruikt. Bultjes ontstaan vaak door een bot mesje. Scheermesjeshouders en apparaten met meerdere mesjes kunnen ook voor ingegroeide haartjes en bultjes zorgen doordat je in één keer meerdere malen scheert. Ook is een vieze huid niet goed wanneer je deze “kwaal” wilt voorkomen. En scheer vooral niet tegen de haargroei richting in.

Do’s
Zorg dat de huid schoon is en gebruik na het scheren eventueel een desinfecterend middel. Je kunt vooraf ook de huid scrubben, maar ga vooral niet “pulken”. Houd de huid soepel met een bodylotion of iets dergelijks. Ga niet “droog”scheren en houd het mesje echt goed schoon. Ook werkt het beter om niet al te strakke kleding / ondergoed aan te doen. Of je kan natuurlijk in overleg met een schoonheidsspecialiste overleggen voor definitieve ontharing.

Vind je bovenstaande teveel werk en en wil je liever een andere oplossing voor de irritante bultjes of ingegroeide haren? Dan kun je de scheeremulsie SoftShave van Wave Care gebruiken:

softshave

Wat is SoftShave?
SoftShave is een zeepemulsie en scheeremulsie in één product. Het reinigt de huid en legt er een soort beschermlaagje over. SoftShave is geschikt voor mannen en vrouwen en kan op alle onderdelen van het lichaam gebruikt worden. SoftShave is samengesteld op basis van 100% natuurlijke ingrediënten die een verzorgende en zachte werking hebben op de huid. Zoals het ingrediënt zeewier Kelp, dat bekend staat om de bacteriedodende werking. SoftShave kan gebruikt worden om bultjes en ingegroeide haartjes te behandelen, maar ook als scheergel om ze te voorkomen.

Getest
En natuurlijk hebben wij de SoftShave zelf ook uitgeprobeerd. Het ruikt allereerst ontzettend fris, alsof we in een spa beland zijn. Een nadeel is wel dat er geen handige doseerdop op het flesje zit, waardoor je al gauw te veel van het product gebruikt (en dan vinden we €24,95 per flesje toch vrij kostbaar). Het advies is om de SoftShave voor het scheren aan te brengen en vervolgens de huid twee keer per week met de emulsie te wassen. Het voelt direct zacht op de huid aan en daardoor kun je soepel scheren. Na het scheren voelt je huid ook heel verzorgd aan. De bultjes zijn na twee weken nog niet helemaal weg, maar er is geen sprake meer van ingegroeide haartjes, dus het heeft wel degelijk effect. Ondanks de hoge prijs voor een scheeremulsie / zeep vinden wij het toch zeker een aanrader en het is makkelijk online te bestellen. En als je meerdere flesjes bestelt krijg je bovendien korting.

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *