Verzorging

Scrubben maar!

By  | 

Ik ben zelf een regelmatige “scrubber” en uiteraard is het belangrijk om niet te vaak en/ of te hard te scrubben. Maar waar moeten we nou eigenlijk echt goed op letten? En is er ook een DIY scrub? Ik ging voor jullie (en mezelf natuurlijk) op onderzoek uit en heb de nodige informatie verzameld.

Waarom eigenlijk en hoe eigenlijk?
Als we regelmatig scrubben voorkomen we dat er dode huidcellen te lang aan onze huid laten plakken. Als dat gebeurd wordt je huid namelijk erg droog en gaat het schilferen. Huidverzorgende producten zullen ook beter werken wanneer je regelmatig scrubt. Scrub niet te hard en niet vaker dan 1x per week. Als je huid na afloop tintelt of rood is ga je te grof te werk.

DIY
Er zijn diverse DIY scrubcrèmes. Een variant die makkelijk te maken is en waar je niet te veel gekke dingen voor in huis hoeft te halen is een avocadoscrub. Je raspt de pit van de avocado en daar voeg je wat yoghurt of vruchtvlees aan toe. Na het scrubben goed naspoelen met water.
aboomerslifeafter50 com
Bron: Aboomerslifeafter50

Lippen
Je lippen kunnen ook erg droog zijn. Het helpt dan om met een zachte, droge tandenborstel te scrubben nadat je je lippen hebt ingesmeerd met lippenbalsem.

En nog even dit

  • Ga niet direct na het scrubben in de zon, maar gebruik een sunblock.
  • Gebruik voor lichaam en gezicht niet dezelfde scrub.
  • Bij hele droge ellebogen kan je dit scrubben met voetscrub.
  • Vergeet je billen niet. Deze zijn gevoelig voor bultjes en cellulitis. Met een speciale scubhandschoen is dit onder de douche goed bij te houden.
  • Regelmatig scrubben voorkomt ingegroeide haartjes.
  • Altijd een moisturizer gebruiken na het scrubben.

rubriek nl 2
Bron: Rubriek

Dus neem de tijd en verwen je huid met een regelmatige scrubbeurt om zo een gladde, egale en stralende huid te behouden!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 3 = 6