Verzorging

Show your perfect smile

By  | 

Ongeveer 1,5 jaar geleden heb ik mijn tanden laten bleken. Ik wilde ze graag witter, maar niet “nep wit”. En dus heb ik het hele net afgespeurd, m’n tandarts geraadpleegd en uiteindelijk weloverwogen voor een kliniek in Eindhoven gekozen die eerst een inspectie van mijn gebit deden en heel secuur te werk gingen.

Echter, tegenwoordig kan je thuis ook bleken. Dat heb ik voor je uitgeprobeerd.
tanden
Bron: http://www.lets-glance.nl

Kleur en verkleuren
De kleur van je tanden is vaak genetisch bepaald, net als de kleur van je haren of je ogen. Toch is voor veel mensen, net als voor mij, witte tanden een schoonheidsideaal. Hoe veel je ook bleekt, in principe kunnen je tanden nooit witter worden dan genetisch bepaald.

verkleuren
Bron: http://nl.wikihow.com

Waardoor verkleuren je tanden eigenlijk en wat moet je dus vooral niet eten of drinken? Koffie, thee, rode wijn, cola, red bull, sinaasappelsap, kruiden, sausjes, kersen, chocolade en drop zijn risico’s. Maar 1 van de grootste boosdoeners is natuurlijk roken.

Wat en hoe?
Er zijn inmiddels diverse manieren voor thuis bleken zoals een bitje, whitelight of bleekpen. Dat wil ik natuurlijk wel uitproberen.

Ik heb de bleekpen (à € 19,95 via http://tanden-bleken.nl) uitgeprobeerd. Heel belangrijk: zorg dat je de tijd neemt, de gebruiksaanwijzing goed leest en wanneer je de bleekpen niet mag gebruiken.
bleekpen bleekpen 2

Belofte
Wat belooft de bleekpen? Onder andere direct zichtbaar resultaat, snel wittere tanden, 4 tot 8 tinten witter, makkelijk in gebruik, makkelijk mee te nemen, top kwaliteit bleekgel, ideaal voor onderhoud van je (witte) tanden, non-peroxid.

En?
Het is inderdaad makkelijk in gebruik, echter zonder bitje is het toch even stoeien. Je smeert vaseline aan de binnenkant van je lippen en op je tandvlees. Dat gaat toch ook een beetje op je tanden zitten en dat moet eerst schoon voor je gaat bleken. De gel opbrengen gaat makkelijk, maar omdat de gel kleurloos is, is het lastig te zien of je alles goed geraakt hebt.

Het resultaat? Oordeel zelf…
SAMSUNG voor

SAMSUNGna

Gebleekt en nu?
Je kan je mooie witte tanden onderhouden met goede speciale tandpasta’s. Zoals Beyond Pearl White Advanced of Beyond Pearl White Sensitivity. Te koop in http://tanden-bleken.nl/winkel/ à € 19.95 per stuk.

Natuurlijk kan je ook bij de drogist terecht maar dan is het wel verstandig om een whitening tandenpasta voor gevoelige tanden te kiezen, bijvoorbeeld van Proglazuur.

Elk kwartaal kan je de pen weer opnieuw gebruiken om je tanden mooi wit te houden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 2 = 1