Verzorging

Snoep verstandig, eet een appel?

By  | 

Ik las laatst een artikel waar ik erg door verbaasd werd. Dat fruit (met mate) gezond voor je is wist ik wel. Maar appels schijnen echt een hele positieve bijdrage te leveren aan een dieet. Dit heb ik verder uitgezocht!

Wat doet die appel dan?
Een appel zorgt allereerst voor vetverbranding. (oké.. dat is altijd wenselijk), want door de vitamine C die er vol overvloed in zitten, wordt de vetverbranding ondersteund. Daarnaast zit er veel water in een appel, wat er voor zorgt dat je lichaam minder vet opslaat en minder vocht vasthoudt. De mineralen in een appel zorgen ervoor dat het overtollige water in je vetweefsel wordt afgevoerd.

Ook je stofwisseling wordt bevorderd. Door het water en de vezels in de appel wordt je maag gevuld en wordt je lichaam dus aan het werk gezet. Daarnaast houdt het de bloedsuikerspiegel laag.

raintreenursery com
Bron: raintreenursery

Tips
– Wanneer je een appel vlak voor de lunch of het diner eet remmen de voedingsvezels uit de appel de suikerspiegel in je bloed af. Hierdoor worden de calorieën die je binnenkrijgt minder snel opgeslagen dan vetten, maar omgezet in brandstof. En je hebt iets minder honger doordat de vezels en het vocht uit de appel je maag goed vullen.

– Eet niet meer dan 2 appels na elkaar. Fruitsuikers blijven suikers en een teveel kan worden opgeslagen als vet.

– Eet een appel in combinatie met bijvoorbeeld noten. De eiwitten in noten zorgen ervoor dat de suikerpiek afgeremd wordt en je lichaam rustig calorieën kan verbranden.

– In tegenstelling tot vele andere fruitsoorten is een appel wel geschikt als toetje na een maaltijd. Andere fruitsoorten (zoals een banaan) moeten na een warme maaltijd te lang wachten op verteren en gaan daardoor gisten in je maag, wat een opgeblazen gevoel en spijsverteringsproblemen kan veroorzaken.

– Hoe zuurder de appel, hoe minder fructose (ofwel fruitsuikers), Dus de Goudreinet en de Granny Smith zijn ietsje beter voor de lijn dan de andere appels.

plazilla com
Bron: Plazilla

Meer weten?
Wil je nog meer weten en je echt verdiepen in het appeldieet? Surf dan eens naar de de site van gezondheidsnet. Wie weet past het bij je!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

46 − 37 =