Verzorging

Sterke nagels om mee te pronken

By  | 

Al zo lang ik me kan herinneren heb ik ontzettend zwakke nagels. Laagje voor laagje kan ik er af trekken. Ik lak me helemaal suf en ook ze Acrylnagels die ik een aantal jaren heb gehad bleven niet langer dan een week of 4 zitten. (en dat was al lang…). Nagelverharders, nagelriemolie, nagelolie… ik heb vanalles geprobeerd. Zonder succes.

Trind Nail Repair Matt
En toen kreeg ik de kans om voor Beautyadvies.com de Trind Nail Repair Matt te testen. Wat doet het: “De unieke formule van Trind zorgt ervoor dat de eiwitmoleculen in de nagel stevig aan elkaar worden gekoppeld, waardoor een rigide netwerkstructuur wordt verkregen en de nagel sterker wordt. Belangrijk detail hierbij is dat het natuurlijke nagelvocht niet verloren gaat. De nagel blijft op die manier soepel en ziet er verzorgd uit.”

NailRepairMatt

Hoe werkt ‘t?
De eerste 2 weken moet ik dagelijks een laagje direct op de nagel aanbrengen, nadat ik de vorige laag er met remover heb afgehaald. Na deze 2 weken is 1 laag per week voldoende. Een paar extra notes: flesje goed schudden voor gebruik, de hals van het flesje goed reinigen en de nagelriemen beschermen met crème.

Het resultaat
Ik ben in de eerste week van november gestart en heb tot op de dag van vandaag trouw alle instructies gevolg. Ik merk wel dat m’n nagels sterker en steviger zijn dan voorheen, maar ze “bladderen nog steeds af”.

Na navraag bij Trind bleek dat ik de Nail Repair eigenlijk in combinatie met de Nail Balsam had moeten gebruiken. Dit is een moisturizer voor je nagels, die tevens het vochttekort van de nagels aanvult. Ik ga dit zeker weer een keer proberen in de toekomst!

Nail Balsam

Passend product bij ieder nagelprobleem
Via de Trind Solution Finder kan je opzoeken wat de beste middelen en methodes zijn voor “jouw nagelprobleem”. Dat vind ik nou eens handig.

mlt_275_180_PerfectSystem_total

Weetjes en raad uit grootmoeders tijd
Buiten alle fijne middelen van Trind zijn er natuurlijk ook een hele hoop middeltjes en weetjes over het versterken en behandelen van je nagels. Ik heb er een hoop getest, maar niet alles. Even op een rijtje wat zeker methodes en producten zijn om bij stil te staan:

  • Nagellak remover gebruiken zonder aceton (er is ook speciale nagelversterkende remover)
  • Je nagels vijlen met een glasvijl en altijd 1 kant op vijlen (niet knippen)
  • Gun je nagels een olijfoliebadje om sterker te worden
  • Voor je je nagels lakt altijd een basecoat gebruiken en na het lakken een topcoat
  • Smeer voor het slapen je nagelriemen in met een vette crème.
  • Gebruik handcrème die ook goed voor je nagels is
  • Wrijf wat citroensap over de nagels en laat kort intrekken (niet opdrogen). Hierna je vingertoppen een minuutje in lauwwarme melk houden. Goed afdrogen en je hebt mooie glanzende gezonde nagels.

Succes en geniet van mooie sterke nagels!

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

56 − 48 =