Verzorging

Het geheim van een stralende, jonge huid

By  | 

Tja… wijsheid komt met de jaren, maar een verouderde huid ook. En daar zit ik nu net niet op te wachten. Dus na een chemische peeling, vele maskertjes, schoonheidsbehandelingen e.d. ben ik op zoek gegaan naar andere middeltjes om mijn huid zich maar zo jong mogelijk te laten voelen.

Beschermen en smeren
Het zijn wellicht een beetje inkoppertjes, maar blijf zo veel mogelijk uit de zon en bescherm je goed. Ook al weten we dit allemaal, besef je wel dat 90% van de huidverouderingsproblemen in verband worden gebracht met de zon? Daarnaast moet je vanaf je 30e toch wel met anti-aging crèmes beginnen. Laat je wel goed adviseren, sommige crèmes zijn nog te zwaar op “jonge” leeftijd. Vermijd alcoholhoudende tonics en begin vanaf je 35e ook met oogcrèmes.

hebjehuidlief nl
Bron: Hebjehuidlief

Antioxidanten
Bètacaroteen is een krachtig, natuurlijk antioxidant wat door je lichaam omgezet wordt in vitamine A, wat weer zorgt voor nieuwe huidcellen. OM deze vorm van antioxidant binnen te krijgen kan je nectarines, wortels, zoete aardappelen, perziken, abrikozen en groene bladgroenten eten.

Daarnaast is seleen een antioxidant dat samen met vitamine E het verouderen van de huis tegen gaat, en naar met zegt zelfs kanker tegen gaat. Je vindt dit in granen, eieren, kip, vis, rood vlees en verder zit er seleen in avocado’s en olierijke noten.

Ook in tomaat zit een antioxidant, lypoceen, die je huid glad maakt en waarvan men ook denkt dat het de kans op kanker vermindert. Lypoceen komt ook nog eens beter vrij als je de tomaten eerst kookt.

lijnwijzer nl
Bron: Lijnwijzer

Wierook
Ook van wierook wordt gezegd dat het een antiverouderingseffect heeft op de huid. Het zou een beschermend laagje vormen tegen stress en huidbeschadigingen. Wierook vind je tegenwoordig veel in specialistische crèmes bij schoonheidssalons.

herbafit nl
Bron: Herbafit

Kojic
Kojic acid is een zuur dat in 1989 in Japan is ontdekt. Kojic acid is heel erg zacht voor je huid en behandeld huidverkleuringen zoals ouderdomsvlekken en sproeten. Het duurt 4-6 weken voor je resultaat gaat zien, maar het zal je huid egaler maken en dus pigmentvlekken verminderen. Er zijn online diverse producten te bestellen waar dit in zit. Mijn advies is om je bij een goede drogist of schoonheidsspecialist te laten adviseren. Daarnaast is ook vitamine A een goede pigmentverminderaar.

ebay com
Bron: Ebay

Mooie lippen
Door je ogen lichtjes of nauwelijks op te maken, maar mooie knallende en fleurige lippen te creëren oog je jonger (altijd fijn) en leid je de aandacht van eventuele lijntjes en rimpels af.

grandivamagazine nl
Bron: Granddivamagazine

En natuurlijk…
Genoeg slapen, niet roken en heeeeeel veel water drinken!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

9 + 1 =