Verzorging

Superfeeling met superfoods

By  | 

Eerder schreef ik al over rawfoods. Maar ook superfoods lijken voor vele vrouwen dagelijkse kost. Je hoort en ziet het steeds vaker, ook in de winkels. Het maakt mij nieuwsgierig.

Wat zijn superfoods?
Superfoods zijn onbewerkte bessen, fruit, groente, noten, zaden, kiemen en algen. Bijvoorbeeld: kokos olie, goji bessen, hennepzaad, chia zaad en ongebrande noten. Maar de lijst is veel langer.

Maar wat moet ik er mee?
Je kunt ze toevoegen aan je smoothies, in je yoghurt doen of in een salade verwerken. Maar ook thee zetten is een optie.

En waar is het goed voor?
Ieder soort heeft eigen kwaliteiten. Goji bessen verhogen bijvoorbeeld o.a. je weerstand en libido. Chiazaad gaat o.a. huidveroudering tegen en helpt bij het afvallen (ik denk dat ik voor deze ga…). Kokosolie heeft heel veel eigenscvhappen, waaronder vetverbranding, energieverhoging en doodt bacteriën. En zo kan ik de lijst extreem lang maken, maar gelukkig zijn er veel specialisten die je goed kunnen informeren. Ik vind zelf de site ‘beginnen met superfood’ erg fijn om rond te snuffelen.

Hoe begin ik met superfoods?
Superfoods zijn tegenwoordig In vele drogisterijen en supermarkten verkrijgbaar. Op ‘beginnen met superfood’ staat veel informatie en de werking van de verschillende superfoods, maar ook hoe je het kunt verwerken. Het leuke van deze site is dat het geschreven wordt uit eigen ervaring. Er staan tips bij over hoe je ze het beste kunt gebruiken en wat de schrijfster zelf het lekkerste vindt. Ook vind je er leuke recepten wat het wat concreter maakt om aan de slag te gaan.

Ik zeg… zet ‘m op en allemaal weer op naar een iets gezonder leven met superfood! Heb jij nog handige tips of lekkere recepten? Laat ze achter in een reactie!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *