Verzorging

Thee waar je mooi van wordt!

By  | 

Als je de titel van dit artikel leest denk je misschien, waar gaat dit nu weer over? Thee waar je mooi van wordt, dat kan echt niet! Maar van groene, witte en rode (rooibos) thee is wetenschappelijk bewezen dat ze een positief effect hebben op de huid. Er zijn zelfs speciale theesoorten ontwikkeld die extra bijdragen aan een mooiere huid en het voorkomen van rimpels.

De kracht van thee
Groene, witter en rode (rooibos) thee zijn rijk aan ontstekingsremmende stoffen, helpen huidbeschadiging als gevolg van vrije radicalen voorkomen en werken preventief op het ontstaan van rimpels. Het zorgt er dus uiteindelijk van binnenuit voor dat je een mooiere huid krijgt. Door groene thee wordt je huid zelfs elastischer, het krijgt een betere textuur en wordt beter gehydrateerd. Hiervoor hoef je het echt niet de hele dag door te drinken, maar een paar glazen per dag kan al een positief effect hebben.

Skin-Smart Tea
Eerder heb ik al geschreven over de ‘Pure Inventions’ druppels waarmee je een smaakje kunt geven aan water en wat het ook nog eens extra gezond maakt. Hierin heb je ook varianten met groene thee, welke je kunt bestellen bij Skinnovators.com. In dezelfde webshop vind je de zogenaamde ‘Skin-Smart Tea’ van het merk Tea Forté.

Deze Skin-Smart Tea is speciaal samengesteld om je huid te ondersteunen en van een zeer hoge dosis ‘skin-smart’ antioxidanten te voorzien. De thee draagt het Oxygen Radiance Absorbance Capacity (ORAC) label wat staat voor een in Amerika ontwikkelde methode om de antiocidantwaarde van voeding uit te drukken. De thee is bovendien USDA Organic en Fair Trade gecertificeerd.

Skin-Smart Tea is verkrijgbaar in de volgende smaken:

Cherry Marzipan: groene thee voor corrective repair
Cucumber Mint: groene thee voor ‘youth recovery’
Honey Yuzu: groene thee voor ‘natural renewal’
Lychee Coconut: witte thee voor ‘radiant skin’
Swiss Apple: rooibos thee voor ‘skin support’

De thee is verkrijgbaar in doosjes van 16 eenkopszakjes van €7,49 per stuk en blikken voor 50 koppen thee voor €17,49 per stuk. Ik heb zelf de smaken Cucumber Mint en Honey Yuzu zoals je hieronder op de afbeelding kunt zien:

Skin smart tea

Cucumber Mint lijkt misschien een rare smaak met komkommer, maar dit wordt gecombineerd met de zoete smaak van blauwe bessen wat zorgt voor een hele frisse smaak. Honey Yuzu is nog eens extra gezond als je verkouden bent door de toevoeging van honing en Yuzu zorgt voor een citrusachtige smaak wat het frisser maakt. Kijk op de website van Skinnovators voor een volledig overzicht en de omschrijvingen van alle smaken. Zelfs Oprah Winfrey en Dr. Oz zijn helemaal fan van deze theesoorten!

Lekker in de zomer én winter
De theesoorten zijn zowel lekker in het najaar als in het voorjaar. Bij hoge temperaturen ligt het misschien niet voor de hand om thee te gaan drinken, maar het is juist beter dan hele koude dranken. Wanneer je koude dranken drinkt, heeft je lichaam juist de neiging om zich weer op te warmen tot de juiste lichaamstemperatuur en door het nuttigen van een warme drank koel je juist weer wat af. Handig om te weten toch? Genoeg redenen om vaker thee te drinken!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *