Verzorging

Vakantietips voor je huid

By  | 

Ga jij binnenkort op vakantie? Vergeet dan vooral niet om ook aan je huid te denken wanneer je op vakantie gaat. Eerder gaf ik al handige tips voor je huidverzorging, maar ik zal je ook een aantal tips geven waarmee je rekening kunt houden wanneer je op vakantie gaat.

1. Neem een klein potje dagcrème of een proefmonster mee
Wanneer je een aantal uren in het vliegtuig of in de bus zit, droogt je huid uit door de airconditioning en droge lucht met weinig zuurstof. Het is daarom verstandig om een klein potje dagcrème mee te nemen en je huid tussendoor een keer in te smeren. Er zijn vaak speciale kleine reispotjes en flesjes verkrijgbaar bij de drogist die je zelf kunt vullen en mee mag nemen in het vliegtuig. Of vraag proefmonsters aan je schoonheidsspecialist.

2. Scrub je huid een paar dagen voor je vakantie
Het is bekend dat het goed is om je huid te scrubben voor de vakantie. Dit zorgt ervoor dat de dode huidcellen verdwijnen en je een mooie, geleidelijke bruine kleur krijgt tijdens het zonnen. Zorg er wel voor dat je dit drie tot vier dagen voordat je op vakantie gaat doet. Op die manier kan je huid tot rust komen voordat je meteen in de zon gaat. Hydrateer je huid na het scrubben met een goede vochtinbrengende crème. Wil je een bezoek brengen aan een hamam tijdens je vakantie? Doe dit dan de eerste of de tweede dag. Dan kan je huid daarna rusten en mooi bruin worden tijdens het zonnen.

3. Drink voldoende water
Deze heb je vast al heel vaak gehoord, maar zorg ervoor dat je voldoende water drinkt tijdens de vakantie. Je bent vaak veel onderweg of je ligt de hele dag in de warme zon op het strand en dan verliest je huid veel vocht. Drink nog meer dan je thuis gewend bent om te drinken, zo’n 1,5 tot 2 liter per dag. En vind je water niet lekker? Kijk dan eens naar de alternatieven om je water een smaakje te geven, zoals ‘Pure Inventions’, waar ik eerder een artikel over heb geschreven.

4. Smeer geen ‘gewone’ zonnebrandcrème op je gezicht!
Je bent jezelf helemaal aan het insmeren met een zonnebrandcrème en je smeert je gezicht ook maar meteen helemaal in met deze crème. Maar deze zijn vaak veel te vet en niet geschikt om op je gezicht te smeren. Er zijn wel zonnebrandcrèmes die geschikt zijn voor zowel je lichaam als je gezicht, maar dit staat dan duidelijk op het flesje aangegeven. En er zijn zonnebrandcrèmes die speciaal afgestemd zijn op je gezicht, wat eigenlijk nog beter is. En vergeet vooral niet om je oren ook in te smeren! Deze worden vaak vergeten en verbranden juist extra snel. En voor je lippen kun je een speciale lippenbalsem kopen met uv-filter.

5. Bescherm je haren en hoofdhuid
Bescherm je haren en hoofdhuid ook goed voor en tijdens het zonnen. Wanneer je in de zon loopt of je gaat naar het strand, dan is het goed om een petje of een muts op te doen. Zo voorkom je dat je hoofdhuid gaat verbranden. Maar het is ook belangrijk om je haren goed te beschermen wanneer je gaat zonnen. Bij veel kappers zijn hier speciale sprays voor verkrijgbaar met uv-filter, en vraag eens bij de drogist wat ze hiervoor hebben. Zo voorkom je dat je haar beschadigd en uitgedroogd raakt.

6. Verzorg je huid goed na het zonnen
Ook na het zonnen is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Zorg ervoor dat je een goede aftersun crème hebt die je huid goed verzorgt. En ook hiervoor geldt, deze zijn niet vanzelfsprekend ook geschikt voor je gezicht. Hiervoor is het goed om een hydraterend masker en goede dag- en nachtcrème te gebruiken. En er zijn speciale after-sun crèmes voor je gezicht verkrijgbaar.

7. Vraag je schoonheidsspecialist om advies
In dit artikel vind je al veel handige tips, maar het kan zijn dat je huid extra verzorging nodig hebt op bepaalde plekjes. Hiervoor is het verstandig om informatie in te winnen bij je schoonheidsspecialist. Het is altijd handig om te weten of je huid eventueel extra aandacht nodig heeft en hij of zij kan je misschien nog wel extra vakantietips meegeven.

Hydra Clinic: speciale behandeling voor de vochtbalans van je huid
De vakantie kan dus ook invloed hebben op de vochtbalans van je huid in je gezicht. Veel schoonheidsspecialisten hebben speciale behandelingen om deze weer op peil te brengen en de juiste vochtbalans te behouden.

Zo maakt mijn schoonheidsspecialiste van Solaris Totaalkosmetiek in Eindhoven onder andere gebruik van de Hydra Clinic behandeling, een intensieve hydro-voedende behandeling van Ericson Laboratoire. Deze behandeling in combinatie met de producten voor thuisgebruik zorgt ervoor dat je huid in staat wordt om het hydratatiepeil van je huid aan te passen op basis van het omgevingsvochtgehalte.

hydra clinic producten
De producten van Hydra Clinic

Gratis huidadvies
Wil jij persoonlijke tips voor je huid? Namens Solaris Totaalkosmetiek mag ik een gratis huidadvies weggeven aan iedereen die mijn site bezoekt. Het advies is geheel gratis en vrijblijvend. Maak hiervoor een afspraak en geef daarbij aan dat je een gratis huidadvies wilt naar aanleiding van de actie van Beautyadvies.com. Klik hier om contact op te nemen >>

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + 1 =