Verzorging

Waan je in een echte spa met Spa Secrets!

By  | 

Onlangs werd ik met een ontzettend lekker ruikende, geheimzinnige kaart uitgenodigd voor het Kruidvat evenement ‘Spa Secrets’. Helaas kon ik er zelf niet bij zijn, maar ik heb ondertussen wel een aantal producten uit deze collectie getest! Wil je weten wat Spa Secrets inhoudt? Lees dan snel verder!

Een luxe spa & wellness verwenlijn
Spa Secrets is geïnspireerd op traditionele en authentieke badrituelen uit mystieke bestemmingen van over de hele wereld. Binnen de collectie zijn drie varianten: Schatten van Marokko, Tradities uit Japan en Wonderen van Bali. Alledrie de varianten hebben hun eigen kenmerkende spa-geur, maar beschikken ook over unieke verzorgende ingrediënten zoals rozenextraten, arganolie en de frangipanibloem. Zo kun je de producten kiezen die het beste bij je smaak en je huid passen.

spa secrets lijnen
Schatten van Marokko: geïnspireerd door hammam
Eerder schreef ik al een artikel over het hammam ritueel, een intensief reinigend ritueel met rijk verzorgende oliën en verfijnde bloemenextracten. De rode producten uit de Spa Secrets lijn zijn geïnspireerd op deze traditie en bijpassende ingrediënten zoals arganolie voor het optimaal verzorgen, verzachten en laten stralen van de huid en rozenwater voor een kalmerende en verzorgende werking op de huid. De collectie bestaat uit een shower foam, shower cream, sugar body scrub, body oil en hand cream. De body oil is ideaal voor de extra droge huid. De ‘Schatten van Marokko’ verzorgen de huid diep en laten een sensuele, oosterse geur achter.

Wonderen van Bali: de geheimen van tropische kuuroorden
De gele producten zijn de ‘Wonderen van Bali’, die geïnspireerd zijn op de geheimen van de kuuroorden op het mooie tropische eiland Bali. De Balinese prinsessen hanteren het zogeheten Lulur-schoonheidsritueel, wat gericht is op het herstellen van innerlijke harmonie door het lichaam te vitaliseren en te voeden. Dit ritueel wordt traditioneel toegepast bij toekomstige bruiden, vanaf veertig dagen voor de bruiloft krijgen ze een dagelijkse reiniging met een combinatie van tropische ingrediënten. Een uniek ingrediënt in deze collectie is de frangipanibloem, uit een onsterfelijke tropische bloem. Daarnaast wordt in deze lijn ook kokoswater gebruikt, wat een vochtinbrengend effect heeft. Wonderen van Bali bestaat uit een shower foam, shower gel, white sand body scrub en een romige body cream. De white sand body scrub bestaat, zoals de naam al zegt, uit wit zand waarmee dode huidcellen goed verwijderd kunnen worden. Waan je op een tropisch eiland met deze heerlijke lijn!

Review: Tradities uit Japan
De derde lijn binnen deze collectie heb ik zelf getest. Het zijn de mintgroene ‘Tradities uit Japan’ producten, gebaseerd op het Japanse ‘The Yu’ ritueel, dat de ziel reinigt en beschikt over verzachtende en ontspannende eigenschappen voor het lichaam. Voor de zintuigen worden essentiële oliën en bloemblaadjes aan het badwater toegevoegd. Traditionele ingrediënten zijn bamboe en witte lotus. De lijn bestaat uit een shower foam, shower gel, jelly body scrub en een body lotion. Ik heb de foam, scrub en body lotion getest.

DSC_0169

I love shower foams! En dat bewijst ook de shower foam uit deze collectie weer. Zodra de gel in aanraking komt met water verandert het in een heerlijk schuim met een heerlijke frisse, bloemachtige geur. De jelly body scrub is verrijkt met gedroogde vruchten van de luffa plant, die dode huidcellen op een milde manier verwijderen. De scubgel voelt ook echt heel gelachtig aan en dit zorgt ervoor dat je het product goed over je huid kunt verdelen en kunt scrubben. Mijn huid voelt heerlijk zacht aan na de scrubbeurt. Vervolgens kun je je huid voeden met de bodylotion, die ook weer zo lekker ruikt en snel in de huid trekt. Een heerlijke combinatie van producten!

De prijzen van de producten binnen de Spa Secrets collectie van Kruidvat variëren van €2,99 tot €4,99, zeer betaalbaar dus. Het zijn complete lijnen, van scrub tot douchegel en bodylotion, zodat je alles in dezelfde geur kunt houden. Ik vind het een bijzondere, nieuwe collectie van Kruidvat met heerlijke geuren die zorgen voor een echte spa-beleving in je eigen badkamer!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 7 =