Verzorging

Wat neem je mee naar de sauna?

By  | 

Ga je voor het eerst naar de sauna of ben je er al eens vaker geweest en wil je jezelf voor een volgende keer nóg beter voorbereiden? Misschien helpen de tips in dit artikel je!

Saunakilt, handdoeken en badjas

Het meenemen van een saunakilt is echt een saunakilt ofwel een omslagdoek die speciaal is ontworpen voor en dagje wellness meeneemt. De meeste saunakilts zijn gemaakt van goed vocht absorberend katoen, wat ervoor zal zorgen dat je binnen de kortste keren weer lekker droog bent. Bovendien hebben de meeste saunakilts klittenband waarmee je de kilt goed op zijn plek kan bevestigen. De saunakilt zal hierdoor niet afzakken wanneer jij jezelf verplaatst, ideaal dus!

Het is nooit een verkeerd idee om extra handdoeken mee te nemen. Je weet nooit wat er die dag op je pad kan komen! Het is aan te raden om twee extra handdoeken mee te nemen. Je kunt het beste een groot badlaken en een wat kleinere handdoek bij je hebben. Het is namelijk de bedoeling dat je op je badlaken ligt/ zit als je de saunacabine binnentreedt. Let erop dat je een groot badlaken van minimaal 180 cm/ 200 cm lang hebt.

Verder is het ook geen slecht plan om een badjas mee te nemen. Bij de meeste sauna’s kun je ook lekker eten in het restaurant, maar je bent dan wel verplicht om een badjas aan te trekken. Dus vergeet die ook zeker niet!

Fles water, magazine en slippers

Wanneer je een hele dag bij de sauna bent is het verstandig om een fles water mee te nemen. Het is absoluut niet de bedoeling dat je uitdroogt, je verliest namelijk al veel vocht. Daarom moet je goed blijven drinken. De meeste sparesorts of wellness centra verkopen ook ter plekke drinken en eten. Maar wil je besparen op kosten, dan kun je beter een eigen flesje water meenemen. Houd er wel rekening mee dat dit niet overal toegestaan is. Dus informeer indien nodig. Het is sowieso bijna overal verboden om zelf eten mee te nemen in de sauna. Wil je tussendoor ook echt even lekker wegdromen? Neem dan een magazine of een leesboek mee. Telefoons zijn niet toegestaan dus die kun je dan niet gebruiken. Verder is het uiteraard heerlijk om even lekker ‘offline’ te zijn.

Ook is het verstandig om slippers mee te nemen. Op veel plekken zijn slippers zelfs verplicht en hoef je deze alleen in de sauna zelf uit te doen. Buiten dat om is het sowieso een stuk fijner om slippers bij je te hebben. Zo voorkom je dat je uitglijdt vanwege de natte vloer en kun je minder snel eczeem oplopen.

Badkleding: wel of niet?

Badkleding wordt in principe alleen gedragen als het die dag ‘badkledingdag’ is. Op andere dagen word je naakt verwacht. Let hier vooraf goed op. Bij veel saunaresorts wordt shampoo of douchegel aangeboden. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Wees dus goed voorbereid en neem het voor de zekerheid zelf mee. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan!

Checklist

Samenvattend heb je de volgende producten nodig als je naar de sauna gaat:

  • Sauna kilt en extra handdoeken
  • Badkleding op badkleding dagen
  • Slippers
  • Flesje water
  • Leesboek of tijdschrift
  • Shampoo en douchegel

Print het voor jezelf uit als checklist en je weet zeker dat je niets vergeet!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 4 = 2