Accessoires

Review: Happy Plugs Air 1 – draadloze oordopjes met stijl!

By  | 

Podcasts zijn hot. En daarom was ik ook nieuwsgierig hoe ik het luisteren van podcasts zou ervaren. Maar daarvoor is het wel belangrijk om fijne oordopjes te hebben die het omgevingsgeluid goed filteren en waarbij er geen onhandige draad in de weg zit. De oplossing: draadloze oordopjes! En dan rijst meteen de volgende vraag: welke moet ik dan kiezen? Bijna iedereen kent de bekende witte AirPods van Apple wel, maar er zijn nog veel meer keuzemogelijkheden als het om deze handige oordopjes gaat. Ik kwam uit bij de Happy Plugs. In dit artikel vertel ik je alles over mijn ervaring met deze earpods die sowieso al een echte eyecatcher zijn!

Waarom draadloze oordopjes?

Ik luister dagelijks muziek. Vaak doe ik dat achter de computer met mijn koptelefoon op, maar oordopjes zijn toch een stuk compacter en handiger om mee te nemen onderweg. De laatste tijd heb ik steeds meer interesse in het luisteren van podcasts en daarom was ik op zoek naar een goede oplossing hiervoor. Zo kwam ik uit bij draadloze oordopjes ofwel earbuds: compacte oordopjes waarbij je geen last hebt van een draad. En je kunt er dankzij de ingebouwde microfoon ook mee bellen!

De zoektocht

Uiteindelijk kwam ik uit bij de Happy Plugs Air 1, die niet alleen in het wit, maar in allerlei leuke printjes verkrijgbaar zijn. En daar ben ik stiekem toch ook wel gevoelig voor. Ik vond ze uiteindelijk bij Hoesjesdirect.nl, die niet alleen hoesjes voor de nieuwe iPhone 12 Mini en alle andere type telefoons in het aanbod hebben, maar ook heel veel accessoires voor de telefoon. Waaronder deze earbuds. Al snel viel mijn oog op de Happy Plugs en het viel me meteen op dat ze niet alleen in het wit en zwart verkrijgbaar zijn, maar in heel veel kleuren (bijv. roze, mint en peach) en printjes (zelfs in panterprint!). Zo kun je zelf je favoriete kleur of print kiezen!

Ik koos uiteindelijk voor de Happy Plugs Air 1 Black Marble, stijlvolle oordopjes met een marmerprint en gouden details.

De belangrijkste specs van de Happy Plugs Air 1 zijn als volgt:

  • Bluetooth versie 5.0
  • Dual microphones
  • Sensitiviteit 95dB 3dB
  • Batterij: headset: 30mAh / oplaad case: 400mAh
  • Batterij duur: totaal speeltijd: 14h / standby tijd: 90h
  • 14 touch commando’s

Review Happy Plugs Air 1

En dan is het nu tijd voor de review van deze Happy Plugs. Ik heb totaal nog geen ervaring met andere earbuds, dus ik kan deze ook niet met elkaar vergelijken. Het doosje bevat de oordopjes, de oplaad- en opbergcase, 2x siliconen oortips, een microUSB laadkabel en een korte handleiding.

Na even puzzelen kwam ik erachter dat de opbergcase opgeladen moet worden door middel van de microUSB kabel aan de laptop en niet de oordopjes zelf. Deze kan ik vervolgens opladen door ze in de opbergcase te doen. Totaal nieuw voor mij, maar werkt heel handig! Het is een hele degelijke opbergcase die de oordopjes meteen ook goed beschermt wanneer je ze meeneemt in je tas.

Zodra de oordopjes opgeladen zijn, haal je ze uit de case en moet je ze met elkaar ‘pairen’. Dat gaat vanzelf als je ze een paar seconden op een kleine afstand van elkaar houdt. Vervolgens kun je de Bluetooth verbinding instellen via je laptop en/of telefoon. Dit was eigenlijk zo gepiept en deze blijft ook goed ingesteld voor de volgende keren dat je muziek of podcasts wilt luisteren. Ik moet nog wel even wennen aan de ’touch’-bediening, maar dat komt vanzelf wel goed als ik ze vaker gebruik. En dan natuurlijk de kwaliteit van het geluid. Ik heb de draadloze oordopjes eerst getest met muziek en daarna met het luisteren van een podcast. Het geluid klinkt meteen heel helder en de bas is ook goed te horen, wat ik belangrijk vind. Ik heb tijdens het koken een podcast geluisterd en had daarbij helemaal geen last van het geluid van de afzuiging. Dat betekent dat het omgevingsgeluid ook goed gefilterd wordt door de Happy Plugs. Soms gaan oordopjes na verloop van tijd irriteren aan mijn oren, maar dankzij de meegeleverde siliconen oortips had ik hier ook geen last van.

Mijn conclusie

Al met al ben ik zeer tevreden met de Happy Plugs. Het opladen werkt heel handig, ze zien er heel tof uit en zorgen voor mooi geluid. Ze blijven bovendien goed in mijn oor zitten en ik heb er totaal geen last van wanneer ik ze langere tijd gebruik. Zeker aan te raden dus!

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − 11 =