Shoppen

Een dagje shoppen in … Venlo!

By  | 

Ik vind het superleuk om een dagje met mijn moeder op pad te gaan en de winkels af te struinen naar nieuwe kleding. Eindhoven, waar ik woon, is een hele praktische shopstad en ik weet er alle winkels ondertussen wel te vinden. Daarom leek het me leuk om weer een keer naar een andere stad te gaan. Eén dag per week werk ik in Venlo en ik zag hier al een aantal leuke winkeltjes zitten. Waarom niet een dagje in Venlo shoppen? Mijn moeder vond het ook een goed plan, en zo pakten we op een woensdag om 11 uur de trein richting deze Limburgse stad!

Treintje komt zo
Met de plattegrond onder de arm en aantal tips van collega’s waren we helemaal klaar om te gaan. Het was een ietwat regenachtige dag, maar dat mocht de pret niet drukken. In Eindhoven rijdt een rechtstreekse intercity naar Venlo (duurt ongeveer drie kwartier), dus dat is ideaal! Vanuit het station in Venlo sta je binnen vijf minuten midden in het centrum. Het station ziet er best modern uit, maar zodra je in het centrum komt vallen meteen de sfeervolle, monumentale gebouwen op. Wat een verschil met Eindhoven, waar voornamelijk hele moderne gebouwen staan.

De Parade en De Klaasstraat
We zijn onze shopdag gestart op de Parade, waar ik ook even gedag heb gezegd aan mijn collega’s. Het oog viel meteen op de ‘Hela Experience’, waar ik altijd al een keer binnen wilde kijken. Wist je dat de bekende Hela Curry Kruiden Ketchup in Venlo wordt gemaakt? Daarom ook dit unieke winkeltje, waar je deze heerlijke curry in verschillende formaten en varianten kunt kopen. Verderop in de Klaasstraat zijn we nog even binnen gelopen bij Kado in Huis, een winkel met hele leuke gadgets en bijzondere cadeaus die je niet overal kunt vinden. Echt heel leuk om hier even rond te kijken. En verderop zit Lovely Olives, waar we heerlijke olijfolie en balsamico geproefd hebben!

Vleesstraat & lunch bij Aldemert
Vervolgens zijn we verder gaan winkelen op de Vleesstraat, waar veel bekende ketens zitten zoals de Vila (waarvan in Eindhoven maar een kleine vestiging zit) en MS Mode (wat mijn moeder een leuke winkel vindt). Daarna werd het toch echt tijd om even te gaan lunchen. We kozen voor een terras op de Oude Markt: Eetcafé Aldemert. De Oude Markt is een pleintje met een aantal gezellige terrasjes.  We kozen allebei voor een heerlijke tosti. Ik had een tosti met brie, honing en gerookte kipfilet, echt heel lekker!

Primark en de Maasstraat
We konden het niet laten om de Primark even binnen te lopen (ook al zit deze ook in Eindhoven). De nieuwe najaarscollectie hing in de winkel en ik zag hier echt wel een aantal leuke items tussen hangen! Heb onder andere een hele leuke en praktische parka regenjas gekocht. Ideaal om te hebben met het weer hier in Nederland. Daarna zijn we verder gegaan met shoppen in de Maasstraat, waar onder andere de Newyorker zit, die we in Eindhoven niet hebben.

Genieten aan de Maasboulevard
Tijd om wat te drinken op een terras! Nu had ik gehoord dat de Maasboulevard een hele leuke plek is om te zitten. En dat bleek helemaal waar te zijn. Wat een heerlijke plek aan het water! Je moet het even weten te vinden, maar het ligt echt net achter de winkels. We kozen voor een Swinckels biertje bij Restaurant De Werf. Ik kreeg hier even het echte vakantiegevoel!

Afsluiten met….sushi!
Na het terras zijn we nog bij een paar winkels geweest, waaronder de H&M, maar daarna waren we toch echt klaar met shoppen. We hadden bedacht dat we zin hadden in sushi en na wat zoekwerk in Google kwam ik uit bij Izumi sushi op de Kaldenkerkerweg. Vlakbij het station, waardoor we makkelijk ook weer de trein terug konden pakken. Bij Izumi konden we lekker onbeperkt van de kaart bestellen met een tablet, wat echt heel handig werkt! De sushi was overheerlijk en dan heb ik nog lang niet alles van de kaart gehad.

Een geslaagde shopdag in Venlo
Een goede afsluiting van een leuke shopdag, waarbij mijn moeder en ik allebei ook nog eens goed geslaagd zijn qua inkopen! En het is bovendien de hele dag droog gebleven, wat we in de ochtend niet verwacht hadden. Ik vind Venlo al met al een hele leuke en sfeervolle stad. Er zijn veel kleine straatjes met onbekende winkeltjes en meerdere plekken waar je lekker op het terras kunt zitten. Een aanrader als je nog op zoek bent naar een leuke stad om te shoppen! En als je meer informatie of tips nodig hebt over de stad of de winkels, dan kun je kijken op www.venloverwelkomt.nl!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *