Kapsel

Update: “Help, ik heb uitgroei!”

By  | 

In 2016 schreef ik er al een artikel over, maar ik denk dat het nu meer dan ooit van pas kan komen: je uitgroei bijwerken. Nu we niet naar de kapper kunnen, gaan we toch op zoek naar andere mogelijkheden om de uitgroei bij te werken. Ik denk dat veel vrouwen met mij het liefst zouden willen dat uitgroei niet bestaat. Je hebt je haren geverfd en je wilt natuurlijk dat dit zo lang mogelijk mooi blijft. En als er dan ook nog eens wat grijze haren verschijnen…. Wat moet je dan? John Frieda had ‘Root Blur’ ontwikkeld voor het bijwerken van de uitgroei. Inmiddels is dit product niet meer verkrijgbaar, maar er zijn wel andere producten die je hiervoor kunt gebruiken. Ik zet er een aantal op een rij.

Producten voor het bijwerken van uitgroei

Er zijn sprays, poederproducten en tubes haarverf verkrijgbaar voor het bijwerken van je uitgroei. Hieronder vind je een selectie:

  • L’Oréal Paris – Magic Retouch (bijv. Magic Retouch zwart): een handige uitgroeispray die snel droogt en de hele dag blijft zitten.
  • Kevin Murphy – Retouch.Me: een touch-up spray die op een natuurlijk manier met het haar blendt en de uitgroei dekt.
  • Syoss uitgroeispray (bijv. Syoss uitgroeispray middenbruin): camoufleert tijdelijk uitgroei in enkele seconden dankzij minerale kleurpigmenten.
  • Color Wow Root Cover Up: een tijdelijke haarkleuring in poedervorm om je uitgroei binnen no-time mee weg te werken.
  • Wella Insta Recharge: een poeder voor het verbergen van uitgroei, het verlengen van highlights of het definiëren van je wenkbrauwen.
  • WeColour tubes haarverf: bepaal zelf hoeveel je wilt gebruiken met deze tubes haarverf in 30 verschillende kleuren.

Naast bovenstaande producten kun je natuurlijk ook gewone haarverf gebruiken. Nadeel is dat je dan meteen een hele verpakking moet aanbreken om enkel je uitgroei bij te werken.

Hoe werkt het?

Door het product aan te brengen op je haar kun je je uitgroei en eventuele grijze haren heel makkelijk verbergen. Per product kan het verschillen hoe je dit het beste kunt aanbrengen en hoelang het werkt. Lees daarvoor de aanwijzingen op de verpakking. Een voordeel van alle producten: je hoeft  minder snel weer naar de kapper en dat komt goed uit in deze tijd!

john-frieda-root-blur


Heb jij nog tips?

Zo zie je dat er verschillende mogelijkheden zijn om zelf je uitgroei bij te werken. En anders kun je je uitgroei altijd nog laten staan, dat is afgelopen seizoenen zelfs een trend geweest!

Heb jij nog goede tips voor het bijwerken van je uitgroei? Laat ze achter in de reacties.

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 8 = 2