Kapsel

Help, ik heb uitgroei!

By  | 

Ik denk dat veel vrouwen met mij het liefst zouden willen dat uitgroei niet bestaat. Je hebt je haren geverfd en je wilt natuurlijk dat dit zo lang mogelijk mooi blijft. En als er dan ook nog eens wat grijze haren verschijnen…. Dan moet je toch al snel weer naar de kapper. Nu heeft John Frieda daar werkelijk een briljante uitvinding op gevonden: Root Blur. Ik ga je in dit artikel vertellen wat dit wonderlijke product is en ik heb het natuurlijk getest!

Wat is Root Blur?
Je kunt Root Blur het beste verwoorden als een concealer voor je haar. Het doosje lijkt op oogschaduw met twee kleuren poeder en een kwastje.

root-blur

Door de oogschaduw aan te brengen op je haar kun je je uitgroei en eventuele grijze haren heel makkelijk verbergen. Je hoeft dan dus eigenlijk minder snel weer naar de kapper! Waarom twee kleuren in een doosje? Je kunt de twee kleuren met elkaar vermengen, waardoor je altijd exact de juiste haarkleur kunt verkrijgen. Het poeder bestaat uit kwalitatieve bestanddelen die zorgen voor een hele goede dekking. De bestanddelen hechten aan het haar en blijven er dus niet boven op liggen, zodat het goed blijft zitten en niet afgeeft.

john-frieda-root-blur


Is Root Blur waterproof?

Eén van de vragen die mij meteen te binnen schoot was: is Root Blur waterproof? Ik zag deze vraag op ook op de Facebook pagina van John Frieda verschijnen en daarbij geven ze een heel duidelijk en eerlijk antwoord: een paar druppels of een beetje miezer zullen geen kwaad kunnen, maar een fikse regenbui wel. Maar een pandabeer ga je niet worden, want het poeder lost namelijk op en loopt niet uit. Maar als er heel veel regen verwacht wordt en je loopt veel buiten, dan kun je de Root Bur dus het beste niet gebruiken.

In welke kleuren is Root Blur verkrijgbaar?
Root Blur is op dit moment in vier verschillende kleurencombinaties verkrijgbaar: Platinum to Soft voor licht- tot mediumblond haar, Honey to Caramel voor medium- tot donkerblond haar, Amber to Maple voor licht- tot mediumbruin haar en Chestnut to Espresso voor medium- tot donkerbruin haar. De adviesprijs voor Root Blur is €19,99 en je kunt deze kopen bij de bekende drogisterijen.  root-blur-kleuren

Review Root Blur
De beste manier om er achter te komen of Root Blur echt werkt is natuurlijk door het zelf te testen. Ik moest natuurlijk even wachten tot er een redelijke uitgroei zichtbaar was om het ook goed te kunnen testen. Nu heb ik op dit moment vrij blond haar en mijn eigen kleur is donkerblond, waardoor je de uitgroei ook minder goed zit. Voor mij natuurlijk een groot voordeel, maar voor de review een nadeel, want je ziet de uitgroei niet zo goed op de foto’s. In de winter heb ik meestal veel donkerder haar, waardoor je de uitgroei (en de grijze haren) veel beter ziet.

Maargoed, ik koos voor de kleur Amber to Maple, aangezien de lichte variant van dit doosje het meest dicht in de buurt komt van mijn huidige kleur. Het doosje ziet er chique uit en in het doosje zit een spiegeltje, waardoor je altijd en overal je uitgroei kunt bijwerken en het goed kunt zien.

dsc_1803

 

 

 

 

 

 

 

De volgende stap: het aanbrengen. Het werkt eigenlijk hetzelfde als het aanbrengen van oogschaduw. Je brengt een beetje poeder aan op het kwastje en vervolgens breng je het aan op je haar. Het is belangrijk om het op droog haar aan te brengen en het enkel aan te brengen op de uitgroei vanaf de aanzet, maar de hoofdhuid te vermijden. Het kwastje is een beetje rond aan de buitenkant en schuin aan de onderkant, wat ervoor zorgt dat je het heel makkelijk en snel kunt aanbrengen. Het was bij mij echt zo gepiept. Hieronder kun je een voor- en nafoto zien, ik heb het zo duidelijk mogelijk geprobeerd te fotograferen, maar met deze kleur is het verschil niet zo heel groot. De grijze haren waren wel helemaal gedekt en het leek alsof mijn haar weer net geverfd was!

voorfotonafoto

Als je goed kijkt zie je wel dat het donkere, grauwe gedeelte van mijn haar weggewerkt is door de Root Blur. En van de paar grijze haartjes die ik had was ook niks meer te zien.

Mijn conclusie
Over het algeheel ben ik heel tevreden over dit product, het is heel makkelijk aan te brengen en het dekt goed. De prijs voor een doosje Root Blur is natuurlijk niet heel laag, maar je doet er wel heel lang mee en aan een kwalitatief goede oogschaduw geef je ook al gauw wat meer geld uit. En het kan je uiteindelijk juist geld besparen omdat je minder snel naar de kapper hoeft. Ik vind het een hele goede en slimme uitvinding van John Frieda en ik denk dat heel veel vrouwen hier heel blij mee zullen zijn!

3 Comments

 1. pieterantonis@hotmail.com

  april 18, 2017 at 11:12 am

  Waarom mag dit produkt niet op de hoofdhuid komen???

 2. Sureyya

  april 9, 2019 at 5:15 pm

  Helaas kan ik hem niet meer bij kruitvat kopen, waar is hij nog wel te koop? Gaat om de ROOT BLUR
  Root Blur® Chestnut to Espresso (donker bruin), dank je

 3. A

  mei 4, 2019 at 10:36 am

  Ja idd waar koop je het?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 2 = 3