Kleding

Makkelijker de juiste kleding vinden met StyleSearch

By  | 

Afgelopen week sprak ik met Orpheo Bena. De eigenaar van StyleSearch.nl. Deze zoekmachine voor fashion is begin mei 2020 officieel gelanceerd. Wanneer je op zoek gaat naar kleding op internet, dan krijg je veel resultaten in veel verschillende webshops. Maar wat past nu het beste bij jou qua stijl en welke kleding kun je met elkaar combineren? StyleSearch heeft hier dé oplossing voor. Ik werd meteen getriggerd door het concept en heb het getest. In dit artikel lees je er alles over.

Wat is StyleSearch?

StyleSearch is een zoekmachine waarmee je heel makkelijk en snel kleding kunt vinden die je leuk vindt op basis van jouw eigen voorkeuren. De zoekmachine laat bovendien zien welke kleding je met elkaar kunt combineren. Wanneer je naar een fysieke winkel gaat, kun je altijd aan de verkoper stijladvies vragen, maar op internet wordt dat wat lastiger. StyleSearch speelt hierop in met een slimme fashion zoekmachine. Het algoritme van StyleSearch is twee jaar lang getraind op de laatste mode op social media. Daarnaast maakt de zoekmachine gebruik van zogeheten Image Recognition Technologie, waarmee het mogelijk is om vergelijkbare artikelen in meerdere winkels te vinden.

Hoe werkt het?

Klinkt allemaal heel handig, maar hoe werkt dit nu in de praktijk? Ik heb het voor je getest. Ik ben zelf begonnen met het aanmaken van mijn eigen profiel. Hier moet je wel even de tijd voor nemen om alles goed in te vullen. Hoe meer en hoe beter je het invult, hoe beter jouw persoonlijke kledingadvies zal zijn. Je start met het invullen van een paar vragen over je favoriete merken en winkels.

 

Vervolgens kun je voor verschillende type kledingstukken (bovenkleding, broeken, schoenen) aangeven wat je wel of niet leuk vindt. Hiervoor klik je op het groene hartje (like) of het rode hartje met een streep er doorheen (dislike). Per type kledingstuk moet je minimaal drie producten liken of disliken. Hoe meer je invult, hoe beter het systeem weet wat je precies wel of niet leuk vindt.

Wanneer je alles ingevuld hebt, krijg je een overzicht met de voor jou aanbevolen producten, maar ook een aantal complete outfits die matchen bij jouw smaak. Ik kreeg bijvoorbeeld onderstaande outfit te zien:

Vergelijkbare producten zoeken

Naast de aanbevolen producten en outfits volgens jouw smaak, kun je via Stylesearch.nl ook heel makkelijk zoeken naar vergelijkbare producten. Dit doe je door te zoeken via het zoekvenster of te klikken op een van de producten die je in je scherm hebt. Onderaan de pagina zie je alle vergelijkbare producten en kun je klikken op ‘Toon meer vergelijkbare artikelen’:

Dit was in een notendop hoe StyleSearch werkt. Ik moet zeggen dat ik een hele goede uitvinding vind en dat ik de website sowieso vaker ga gebruiken wanneer ik op zoek ben naar een outfit. Zeker even testen dus!

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *