Verzorging

Dag 6; waarom eigenlijk?

By  | 

En inmiddels is dag 6 ook officieel voorbij. Nu gaat het ineens heel hard. Ik voel me nog steeds goed en superfit en ik heb iedere dag weer zin om te sporten, alleen gaat de een spierpijn over in de andere (en ik haaaat spierpijn).

img1472854922233[1]

Vanavond in verband met koopavond in het restaurant naast m’n werk gegeten. Een heerlijke salade (daar waar ik normaal een pasta met veel saus had gepakt..) en daarna op de borrel (of, nou ja… water ) bij m’n zus. Alles kan gewoon prima doorgaan.

20160902_200417[1]

Centimeters en kilo’s….
Mijn derde weeg en meetmoment was vandaag. De kilo’s vliegen er niet af (maar ja, laten we eerlijk zijn, dat hoefde bij mij ook niet), maar de centimeters ook niet. Mijn armen, bovenbenen en kuiten zijn wel wat centimeters verloren (maar ja, daar hoefde het nou net niet…) Alleen op m’n taille en heupen niet, terwijl ik dat nou net wel heel fijn zou vinden.

Maaaaaarrr… vandaag hebben wel 3 mensen aan me gevraagd of ik afgevallen ben (oh wat is dat heerlijk) … dus het zal toch wel z’n vruchten afwerpen.

En ach, afvallen was voor mij niet echt de reden om dit te doen.

20160902_085128[1]

Waarom eigenlijk?
Dat is een van de meest gehoorde vragen de afgelopen dagen… “waarom eigenlijk”? Ik begon aan het C9 programma uit nieuwsgierigheid en met de intentie dat het nooit kwaad kan om je ritme eens compleet om te gooien. Dat je er wellicht een paar kilo mee afvalt, was natuuuurlijk heel erg meegenomen, maar niet de hoofdreden.

Nu ik 6 dagen op weg ben, ben ik er inmiddels ook echt van overtuigd dat je dit als een soort detoxweek moet zien. Je lijf krijgt de kans om alle suikers en andere slechte voedingsstoffen weg te spoelen en te vervangen met gezonde voedingsstoffen. En het gekke is dat ik eigenlijk helemaal niet zo ongezond leef. Ik sportte al 4-5 keer per week in de ochtend (net als nu, alleen nu 9 dagen non-stop). Ik eet bijna alles vers, drink nooit frisdrank, max. 4 kopjes koffie (zonder suiker) op een dag en daarnaast snoep ik helemaal niet veel. Sowieso omdat ik dat niet wil, maar ook omdat ik veel niet mag hebben door allergieën.
En toch… ik merk zo’n groot verschil.
Ik zie deze 9 dagen als een soort kickstart om anders over je eet- en drinkpatroon na te denken (en ik ben geen heilige.. ga echt straks wel weer aan de koffie of een wijntje, maar ik denk wel anders/ minder/ bewuster)

Dus daarom eigenlijk… geef je lijf 1 of 2 keer per jaar de kans om eens te resetten en dan kan je er weer mega goed tegen met een heldere geest.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *