Verzorging

Wel gezond en toch niet afvallen? Tips!

By  | 

Ik hoor het om me heen heel vaak (oké en ik herken het zelf ook…): “ik eet zo gezond en ik sport, maar val helemaal niet af… hoe kan dat nou”. Tja… herkenbaar toch? Wat doe je dan toch niet goed? Is het te veel fruit? Of juist te weinig? Of wegen je spieren echt zwaarder? Tijd om eens op onderzoek uit te gaan.

stofwisselingversnellen net 2
bron: stofwisselingversnellen

Stofwisseling
Ik kwam er al gauw achter dat afvallen ook alles met je stofwisseling te maken heeft. Je stofwisseling bepaalt namelijk hoe snel en hoe veel calorieën je verbrandt. Hoe sneller je stofwisseling hoe sneller de verbranding.

Vertraging
Het klinkt allemaal zo logisch en eigenlijk weten we het allemaal ook wel, maar wat zijn nou zaken die je stofwisseling vertragen? Stress, te weinig water drinken, niet (of niet genoeg sporten), snoepen (en dan vooral ’s avonds), niet ontbijten en te weinig slaap. En ja… we kennen er nog wel een paar.

Tips
Wat zijn nu de gouden tips om die stofwisseling wat sneller te krijgen die niet zo voor de hand liggen?

  • Een paar koppen koffie of thee drinken (ja echt waar). Cafeïne zorgt voor een stofwisselingsboost.
  • Sport in de ochtend en vooral ook afwisselend. Door ’s ochtends te sporten is je stofwisseling meteen heel goed op gang gebracht. Maar ook krachttraining is goed voor je lijf. Het bouwt spiermassa of en dat zorgt voor een goede stofwisseling. Wissel dit wel af met een lekker stukje hardlopen of dansen enz.
  • Extra vitamine D slikken. Vitamine D halen we in de zomer veelal uit de zon (oké dit jaar wat minder), daarom is het handig om in de wintermaanden extra vitamine D te slikken. Te weinig Vitamine D in je lichaam zorgt voor een hogere eetlust
  • Koud water drinken. Thee is natuurlijk heerlijk, maar bij het drinken van echt lekker koud water moet je lichaam harder werken om dit koude water om te zetten naar je eigen lichaamstemperatuur.

stevefleming org
bron: SteveFleming

En natuurlijk…
de welbekende stofwisselingversnellers die we allemaal kennen, maar ook af en toe echt moeten horen. Zorg dat je minimaal 8 uur per nacht slaapt. Eet 6 keer per dag een kleine maaltijd in plaats van 3 grote maaltijden per dag. Dat houdt je stofwisseling lekker aan de gang. En zorg er iedere dag voor dat je 12 uur achter elkaar niets eet (bijvoorbeeld van 20.00 tot 08.00).

chivo nl
bron: Chivo

Heb jij nog meer tips? Laat ze achter in een reactie!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *